Szauna

Infra szauna
|
Finn szauna

Finn szauna

A finnek közkedvelt szólása: "Engedd, hogy a szauna elfeledtesse veled a mindennapi gondjaidat ! "

Finn szaunánk "tetőtől-talpig" fáól készült, elnyeli a nedvességet, visszaveri a hőt, az ajtó biztonsági üvegbetéttel van ellátva.
Elektromos fémkályha (természetesen kővel a tetején) melegíti be a területet.
A szaunában történő izzadás frissítő hatását a magas hőmérséklet (kb. 90 Celsius fok) és az alacsony páratartalom (max. 10%) biztosítja.
Szaunázáskor a véredények tágulnak-szűkülnek, ezzel növelik atest ellenálló képességét, segíti a méregtelenítést.
A szívre és a vérkeringésre is jó hatással van, míg bőrünk bársonyos lesz tőle. Agyunkra nyugtatólag hat, elősegíti a mélyebb és intenzívebb alvást.

Az  finn szauna lehetőség csak a fitnesz vagy valamely aerobik (csoportos) foglalkozáshoz szükséges belépővel vehető igénybe ingyenesen.

Finn szauna

Infra szauna

Az infra szauna a finn szaunától eltérően fejti ki hatását, mivel itt az infrasugár egy centire bejut a bőrfelszín alá, ahol fellazítja a bőr alatt lévő salak- és méreganyagokat, majd a verejtékmirigyeken keresztül segít kiüríteni azokat a szervezetből.
Ezt a fajta szaunát sokat használják a sportban izomsérülés esetén is.
Az infra szauna meggyorsítja az anyagcsere folyamatokat, súlycsökkenés érhető el, a lélek feltöltődik, a bőr szebb, fiatalabb lesz. Továbbá korlátozza a korokozó baktériumok és vírusok szaporodását, és fokozott aktivitásra serkenti az egészséges testrészeket, szerveket.
Beindul a test öngyógyító folyamata, javul az ellenálló képesség. Kitűnő fájdalomcsillapító hatása van: krónikus gyulladások (arc- és homloküreg-, medencegyulladások), reuma, isiász, izomgörcsök, izommerevség által okozott nyak-, váll-, és derékfájdalmak enyhítésére és gyógyítására is alkalmazható.

Infra szauna