Fitness

TechnoGym - KINESIS
|
Life Fitness Circuit
|
Kardio fitness
|
Fitness terem

Fitness terem

ALAKULJ ÁT! IRÁNY AZ EDZŐTEREM! 
 
Elhatároztad, hogy rendszeres edzésbe kezdesz? Egészséged megőrzése, fogyás, izomtömeg növelés vagy állóképesség javítása a célod? 
Ne keress tovább, megtaláltad a megfelelő helyet!
Mozogj, kardiózz, erősíts kedvedre a Korona Fitnessben!  
 
A kardio edzés az egyik legfontosabb edzésforma testünk egészsége szempontjából.
A kardio tréninggel testünket - sport formájában -  megnövekedett megterhelésnek tesszük ki, ezáltal az izmok mellett fejlesztjük szívünk, vérkeringésünk, valamint a légzőrendszerünk kapacitását.
A súlyzókkal, erőgépekkel végzett edzés legnagyobb előnye, hogy célzott testedzést, testformálást tesz lehetővé. Egyik edzésforma sem olyan hatékony egy-egy izom izolált fejlesztésére és formálására, mint a súlyzókkal, erőgépekkel végzett edzés.
Ne habozz tovább! Ha rendszeres edzésbe kezdesz, a Korona Fitness a legmegfelelőbb választás!
 
https://koronafitness.hu/gepeink
 

3+1 érv, hogy a Korona Fitness számodra a legjobb választás:

  • Fitness részlegünkön található, világszerte ismert Life Fitness és Technogym kardió- és erőgépekkel, kézisúlyzókkal, funkcionális edzés eszközökkel, box lehetőséggel színesítheted edzésed!
  • Pihenésről, kikapcsolódásról is gondoskodunk, szaunával, szoláriummal, testkezeléssel várunk!
  • Edzésed hatékonyságát büfénkben megtalálható fehérje turmixok, fehérjeszeletek és sportitalok széles kínálata segíti! 
  • Van egy jó hírünk: gyakori edzéssel a célod elérése is garantált, legyen az izmosodás, fogyás vagy állóképesség növelés! ;)
 https://koronafitness.hu/arlista
 
És hogy mit kell ezért tenned?
Látogass el hozzánk és vásárold meg belépőjegyed, bérleted az edzőterem recepcióján a Rózsadomb Center (1025 Budapest, Törökvész út 87-91.) 5. emeletén. 
Kardio fitness

Kardio tréningnek nevezünk minden olyan edzésmódszert, amely a szív- és keringési rendszer, valamint a légzőrendszer kapacitásának fejlesztését szolgálja. Az ilyen típusú edzések végezhetők a szabadban, otthon, illetve teremben is, egyénileg vagy csoportosan, eszközzel vagy eszköz nélkül.

A kardio edzés hatása a szervezetünkre:
- a szívizom megerősödése következményeként a szív munkája gazdaságosabbá válik,
- csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát,
- javítja a tüdőkapacitást,
- erősíti az immunrendszert,
- csökkenti a káros (LDL) koleszterin arányát a vérben,
- gyorsítja az anyagcserét,
- javítja az izmok oxigén- és tápanyag ellátottságát,
- segíti a civilizációs betegségek megelőzését vagy megszüntetését,
- segít a stressz, az álmatlanság, a depresszió és az agresszió leküzdésében.

A kardio edzés eszközei:
- kardio gépek
- köredzések
- csoportos órák (step, spinning, boksz, zsírégető jellegű edzések stb.)
- szabadtéri mozgásformák, mint például kocogás, futás, nordic walking,, kerékpározás, úszás, sportjátékok stb.

A fitnesz termeknek és a felszereltségükhöz tartozó kardio gépeknek számos előnye van. Többek között az, hogy az időjárástól függetlenül sportolhatunk és többféle berendezés segítségével végezhetjük az mozgásprogramunkat. A kardio gépek ezenkívül számos funkcióval vannak ellátva, amik még hatékonyabbá és biztonságosabbá teszik az edzéseinket. A szívfrekvencia mérés például az egyik alapkövetelmény az ilyen eszközökkel szemben. Ezen felül számos egyéb dolgot tudnak: az állandó szívfrekvencia funkció a megfelelő pulzusértékhez alkalmazkodva automatikusan változtatja a sebességet, az emelkedést, vagy az ellenállást, anélkül, hogy nekünk bármire is gondunk lenne; teszt funkciókkal folyamatosan ellenőrizni tudjuk a fejlődésünk mértékét; előre beállított edzésprogramokkal a célunknak megfelelő, változatos tréningeket végezhetünk; az audio-vizuális eszközök pedig kellemesebbé teszik az edzéseket, elterelve a figyelmünket a fáradtságról :-)

A kardio gépek lehetővé teszik, hogy nagy izomcsoportjaink hosszú időn keresztül dinamikusan mozogjanak a pulzusérték kellő értéken való tartásával, növelve ezzel az anyagcsere mértékét. Emellett zsírégetés klasszikus eszközei is. A zsírégető edzés, a testtömeg csökkentés egyik lehetséges módja, amely a táplálkozási szokások egyidejű megváltoztatása esetén hatékony, egészséges és tartós módszer a fogyáshoz.

Kardio gépeink:

Futópad:
Az egyik legegyszerűbben használható eszköz, mivel a járás és futás természetes mozgásaink. Az edzőtermi futógép az ütődést maximálisan elnyeli, és visszaadja az energiát minden lépés végén, ezáltal biztosítja a természetes gyaloglás/futás élményét, emellett csökkenti az ízületek terhelését.
Hat az alsó végtagok teljes izomzatára, valamint a far- és csípőizmokra. A helyes testtartás megköveteli a hátizmok, sőt a hasizom feszítését is.
A kezdők számára furcsa érzés lehet, hogy nem ők haladnak előre, hanem a futófelület mozog a lábuk alatt. Kezdetben támaszkodhatnak a gép karjain, később viszont próbálják fokozatosan elhagyni kapaszkodást. Lendítsék szabadon a karjaikat a testünk mellett, ahogyan azt a szabadtéri mozgáskor teszik. Az egyenes testtartás és gördülő talptechnika elengedhetetlen a helyes futótechnikához, ahogyan kényelmes futócipő is.
Sokféleképpen használhatjuk, hiszen nemcsak a gyorsaság, hanem a pad dőlésszöge is állítható. Így aztán gyaloglásra, futásra és hegymenetre is alkalmas.


Kerékpár ergométerek:
Kezdők, túlsúlyosak, térd- vagy bokaízületi problémával küzdők legmegfelelőbb kardio eszköze, mivel nem igényel nagy mozgáskoordinációt és edzésintenzitás szempontjából is megfelelő. 
A comb és a lábszár izmait dolgoztatja, erősíti a láb és farizmokat.
Fontos a megfelelő beállítás. A gerinc mindig egyenes maradjon. A nyújtott lábbal tekerés megterheli a térdet, ügyeljünk rá, milyen magasra állítjuk az ülést. 
Normál üléses és háttámlás változata is megtalálható nálunk. Ez utóbbi ajánlott abban az esetben, ha valamilyen okból kifolyólag az edzés közben a gerincoszlopot stabilizálni szükséges (állapotosság, porckorong problémák, visszér problémák, egyes szív- és érrendszeri elváltozások esetén).


Ellipszisjáró (Cross trainer, régebbi változata: sífutógép):
Az ellipszisjáró a futás mozdulatait imitálja, de annak „káros” mellékhatása (ízületi ütődések) nélkül, így azok is használhatják, akik különböző mozgásszervi panaszaik (sérülések, ízületi megbetegedések, porckorong problémák) vagy rendhagyó állapotuk (pl. terhesség) miatt az orvos nem javasolja a rázkódással járó mozgásokat. A karok és a pedálok elnyújtott kör alakú pályát járnak be, meghatározva végtagjaink mozgásának ívét.
Nemcsak a láb- és farizmokat, hanem a felsőtestet is alaposan átmozgatja.
Az edzések változatosabbá tétele érdekében váltogassuk a terhelést a karjaink és a lábaink munkája között. Hátrafelé is dolgozhatunk rajta, ami az izmainkat új kihívás elé állítja.

Evezőpad:                                                                                                                                                                            
Az evezőgépeken a testsúlyunkat egy görgőkön guruló ülés tartja, amely előre-hátra siklik a gyakorlat végzése közben. Az evezőmozgás kivitelezéséhez összehangolt, erőteljes húzó (felsőtest) és toló (lábizomzat) munkára van szükség. Az evezőgép használata nem javasolt térdízületi problémák esetén, valamint kényelmetlenné válhat nagyfokú hasi elhízáskor. Egyszerre formálja a hátat, a vállat, a kart és a lábat. Javítja a mély hátizmok és a hasizmok erejét is.
Tudnivalók a helyes használatról:
Mindig egyenes háttal végezzük a mozgást, főként a hát alsó szakaszának tartására figyeljünk. A húzó fázis végén sose feszítsük túl az ízületeinket. A csuklónk ne törjön meg. A vállunkat tartsuk végig leengedve, könyökünket szorosan a derék mellé húzzuk.
Az evezőgépen történő edzés intenzitását a csapássebesség és az ellenállás változtatásával szabályozhatjuk.

Karergométer:
A gépet és a mozgásvégrehajtást úgy képzeljük el, mintha egyenes törzzsel ülve, mellkasunk előtt két pedált hajtva, két kézzel „bicikliznénk”. A karergométer lényege és előnye, hogy a felsőtest izmait elkülönülten képes átmozgatni, így az alsó test sérülése esetén sem kell megszakítanunk a kardio edzéseket.
A teljes, átfogó edzést biztosít a váll, a karok, és a mellkas izomcsoportjainak számára.
Törzsünket folyamatosan tartsuk stabilan. A karokat megfelelő hosszúságúra állítsuk be, ami azt jelenti, hogy tekerés közben ne kelljen a törzsünkkel is utánanyúlnunk a mozdulatnak. A mozgás végrehajtásakor figyeljünk arra, hogy a csuklónk stabil maradjon, ne törjön meg.
Hirtelen emeli a pulzusszámot, mivel a szívhez közel eső izmokat dolgoztatja meg, viszont kisebb kalória felhasználás érhető el vele, mert az alsótestünkhöz képest kisebb izmok vesznek részt a mozgás kivitelezésében

Lépcsőzőgép/stepper:
A lépcsőzőn nem vízszintes síkban, hanem felfelé haladva kell az erőkifejtést végezni, ez pedig sokkal megerőltetőbb. A stepperen, történő edzés az ízületeink számára sokkal kímélőbb, mint a valódi lépcsőzés, mert az apró ütődések kiiktatásával kevésbé veszi igénybe a térdízületet. A lábtartók egymástól független mozgása ideális az egyensúly és koordináció fejlesztéséhez. A teljesen edzetlenek számára viszont nem ideális.
Elsősorban a far- és combizomzatot erősíti.
A helyes testtartás kiegyenesített gerinccel valósul meg, mert így a teljes testsúlyunkkal terheljük a farizmokat és a combizmokat
Alacsony fokozaton lassabban, magasabb szinten gyorsabban, apró lépésekkel kell nyomni a pedált. Taposás közben kiegyenesedhetünk vagy előredőlhetünk, a könyökünkre támaszkodva. Arra ügyeljünk, hogy kezünket csak az egyensúly megtartására használjuk, teljes testsúlyunk a lábunkon legyen. A nagyobb hatékonyság érdekében igyekezzünk közepes nagyságúakat lépni, egyenletes ritmusban.

 

Wave:

Az egyedüli kardiovaszkuláris készülék, mellyel egyidejüleg számos izomcsoportját edzheti, egy új, hatékony, és szórakoztató edzésmód segítségével. A Cardio Wave edzés a láb-, és farizmokra fókuszál anélkül, hogy megterhelné az izületeket. A kalóriák égetése, valamint a testformálás is élmény ezen a gépen. A készülék speciális designja lehetővé teszi, hogy számos pozícióban használjuk, ezáltal az edzés szórakoztató, és mindenki által végezhető. Előnyei: csökkenti a zsírszövetet, formálja az alsó végtagok izomzatát, edzésben tartja a kardiovaszkuláris rendszert, növeli a tüdőkapacitást.Bővebben a Kinesis fitnessről | A gyerekek is lehetnek fittek

Life Fitness Circuit

Egy speciálisan csoportos köredzés céljára kifejlesztett gépcsaládon végzett edzésprogram..
A programokat úgy tervezték, hogy a felhasználónak lehetősége legyen egy teljes testet megmozgató edzésre, már 30 perc alatt is.

Ajánljuk az elfoglalt embereknek is, hogy az edzést be tudják illeszteni a zsúfolt hétköznapjaikba.

További tudnivalók:
 http://www.klubkorona.hu/uploads/pdf/life_fitness_circuit.pdf

Gyakorlatok:

http://koronafitnesz.hu/edzesgyakorlatok/gyakorlat/Life%20Fitness%20Circuit
http://koronafitnesz.hu/gepeink

TechnoGym - KINESIS

http://koronafitnesz.hu/aerobic#TechnoGym - KINESISA természetes háromdimenziós mozgásával a Kinesis minden felhasználó wellness igényét kielégíti. Akár egyénileg akár csoportosan bármely korú személy használhatja a Kinesist – általános egészségfejlesztésre, sportedzésekre, izomerősítésre és még többre. Az egyedi tervezése több mint 200 különböző gyakorlatot és végtelenül változatos mozgásokat enged meg, megcélozva ezzel a lehetséges felhasználók legszélesebb skálájának wellness igényeit. A felhasználók között lesznek sportolók, küzdősportolók, rehabilitációs programban résztvevők és sokan mások.

Egyensúly + Rugalmasság + Erő:

A Kinesis célja azon mozgások és gyakorlatok szimulálása, amelyek a legtermészetesebb módon megfelelnek az emberi test és elme igényeinek.
A Kinesisen végrehajtott wellness program előnyei a:

  • Megnövekedett erő,
  • nagyobb rugalmasság,
  • javuló ellenálló képesség,
  • jobb koordináció,
  • javuló testtartás,
  • jobb légzésszabályozás.